logo-los

VIER SEIZOENEN ER OP UIT

Bad Sachsa is een kleine stad en kuuroord op de zonnige, zuidelijke rand van het Harzgebergte in Duitsland. Door zijn klimaat en ligging te midden van tot 600 meter hoge bergen is Bad Sachsa de ideale plek voor zowel een ontspannen als een actieve vakantie in elk seizoen.  

PARADIJS VOOR LANGLAUFERS

Vanwege zijn hoge ligging is Bad Sachsa ook in de winter een waar paradijs voor langlaufers, snowboarders en rodelaars. De Ravensberg heeft drie skiliften en kindvriendelijke pistes. De pistes hebben aansluiting op de 42 km lange Südharzloipe.

NATIONAALPARK HARZ

Uitgestrekte bossen, bizarre rotsen, eeuwenoude vennen, kronkelende beken en de majestueuze 1.141 meter hoge Brocken. Het Nationaalpark Harz kent een ruig klimaat en een grote mate van natuurleven, die mede te danken is aan de grote hoogteverschillen in het middelgebergte. 

Ga op ontdekkingstocht door de dichte loof- en naaldbossen, langs wilde bergbeken en kliffen. Geniet van de stilte die alleen door het roepen van de Zwarte Specht en Moeraswinterkoning wordt doorbroken. Gun uzelf het prachtige uitzicht vanaf de legendarische Brocken na een flinke klim. Het Harzer landschap maakt uw bezoek in één van de grootste bos-nationaalparken van Duitsland in elk seizoen tot een bijzondere belevenis.

TITAN RT HANGBRUG

Hij is 483 meter lang en heeft een 458,5 meter lange vrije overspanning en is daarmee de langste wandelhangbrug ter wereld. De Duitsers zelf houden een slag om de arm. Zij noemen het een van de langste bruggen in zijn soort. Je vindt de brug in Naturpark Harz/Sachsen-Anhalt. De brug loopt over het Rappbodetal en overspant het grootste stuwmeer van Duitsland.

ZOMER-ACTIVITEITEN

Een groot deel van de Harz is beschermd natuurgebied waarin het genieten is voor buitenmensen. In de warme maanden halen wandelaars hun hart op en volgen het uitgebreid netwerk met 9.000 kilometer aan wandelpaden.

Ook mountainbikers vinden bij 2.200 km aan parcours hun ideale route met verschillende moeilijkheidsgraden. Vanuit Bad Sachsa zijn individuele mountainbike routes toegankelijk evenals de 74 routes van de Volksbank-Arena-Harz.

WINTER-ACTIVITEITEN

Vanwege zijn hoge ligging is Bad Sachsa ook in de winter een waar paradijs voor langlaufers, snowboarders en rodelaars. Het skigebied van Bad Sachsa ligt op zijn huisberg, de Ravensberg met een 4.400 meter bergafwaarts routenetwerk. De berg biedt 9 afdalingen en 3 liften, downhill milde tot matige moeilijkheidsgraad. Bovendien vindt u hier pistes voor gepassioneerde langlaufers, die aansluiten op de 42 km lange Südharzloipe. Ook sneeuwschoenwandelingen door het prachtig winterlandschap zijn mogelijk. Op de bosrodelbaan kunnen ook kleine wintersportfans van de afdalingen genieten. Voor apres ski kunt u terecht bij de Ravensberg-Alm of in een van de gezellige bars in Bad Sachsa.